fredag 29 mars 2019

så var det helg...

Nu var veckan till ända ännu en gång men jag måste verkligen säga vilka fantastiska barn vi hade med oss på friluftsdagen igår! Vi hade en toppen dag, med sol, glada miner och helt fantastisk skidåkning.
Tyvärr så glömde jag att lämna ut matteläxan till Silver gruppen idag, men den finns här på bloggen om det skulle vara någon som skulle vilja göra läxan under helgen.
Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång. Gå gärna in på Dexter och kolla igenom det som står där innan utvecklingssamtalet.
Vi önskar er alla en trevlig helg i vår solen!

/Terése och Jennie

måndag 25 mars 2019

Inbjudan till samrådsmöte


                                                                                                                                2019-03-25
 Inbjudan till samrådsmöte vid Sälens skola

Tid: Onsdagen den 10 april kl 18.00-19.00
Plats: Konferensrummet Sälens skola, bredvid lärarnas arbetsrum

Samrådsmötet är ett forum för information och samråd mellan skolan och vårdnadshavarna. Endast  frågor av allmän karaktär tas upp på mötena, inga enskilda elevärenden.

Samrådsrepresentant i klassen är Robban E. Suppleant är Mia.

Inför mötet kan du som vårdnadshavare kontakta representant för aktuell klass och meddela frågor/synpunkter som du vill framföra. Senast fredag den 5 april ska frågor ha inkommit till representanterna som sedan meddelar oss senast måndagen den 8 april. Därefter sammanställer vi en dagordning som skickas ut till samrådsrepresentanterna. Den representant som inte kan delta kallar sin suppleant.


Med vänlig hälsning


Karin Flygar
Bitr. rektor
         


För kännedom




För kännedom

I samråd med mattelärare P har jag idag avslutat hans anställning.

Det är naturligtvis tråkigt att jag inte kan presentera för er vem som kommer att undervisa i hans ställe.

Idag fredag eftermiddag och på måndag kommer Eva-Lena att undervisa dessa lektioner.

Jag och Marit arbetar nu med att hitta en lösning för resten av terminen. Jag återkommer med mer information så fort jag vet.

Trevlig helg till er alla!

Karin Flygar Bitr.rektor

tisdag 19 mars 2019

Påminnelse

Många av er har redan bokat en tid för ditt barns utvecklingssamtal, toppen!
Ni som inte redan har gjort det så skickar jag en påminnelse om att göra det. Ni har fram t.o.m. fredag, sen kommer vi att skicka ut en tid till er.
Gå in nu och välj en tid (för länk se tidigare inlägg).

Vi önskar er en fortsatt trevlig vecka!

fredag 15 mars 2019

Trevlig helg!



Idag har vi haft toppen lektioner! Jag och Jennie vill passa på att önska alla en trevlig helg samt påminna alla elever om att ladda sina datorer (vissa har kommit med datorerna urladdade till skolan).



Relaterad bild

NO-läxa

Hej,

Jag har gett en läxa i fysik (NO) som är till på måndag v13. Rätt dag och datum finns i dokumentet  här på bloggen, men på pappret som eleverna fick så står det att det är till v12. Jag har varit veckovill när jag skrivit och såg det först nu, till vecka 13 ska det vara.

torsdag 14 mars 2019

Friluftsdag 28 mars


Skiddag för år 2-5
torsdag 28:e mars 2019

Torsdagen den 28:e mars är det skiddag i Tandådalen Östra. 
Du kan välja på att åka längd eller alpint.


Vi samlas i klassrummen ordinarie tid 7:45. Beräknad avresa från skolan kl. 8:15 och hemkomst kl.13:45. Eleverna väljer slalom eller längdskidor under lektionstid.
Vi har vårt basläger i värmestugan i Östra Tandådalen. Personal kommer finnas där hela dagen och även i backen och längdspåret.

Ta med:
  • Utrustning; alpint eller längd
  • Liftkort; om du inte hämtat ut ditt liftkort, ta med folkbokföringsbevis
  • Matsäck


Behöver ni låna utrustning/liftkort eller vill beställa ett smörgåspaket, kontakta Catta på mail: hjortisalen@gmail.com
Senast torsdag 21/3
Image result for östra tandådalen

onsdag 13 mars 2019

Utvecklingssamtal - boka tid

Här kommer en påminnelse om att gå in och boka tid till utvecklingssamtal. Än så länge finns det många tider att välja på. För länkar till bokningen se inlägget nedan.

fredag 8 mars 2019

Utvecklingssamtal

Hej!

Det börjar dra ihop sig till utvecklingssamtal. Det kommer vara jag (Terése), Jennie och Karin Örarbäck som kommer ta hand om utvecklingssamtalen.
Jag och Jennie kommer testa att använda oss av en bokningslänk som ligger här nedanför - kolla att du klickar på rätt länk för respektive grupp (guld/silver). För att boka behövs ingen inloggning, utan ni väljer tid och skriver i vilken elev det gäller, så är det klart. Vi önskar att ni bokar er tid innan fredag vecka 12 (22/3), annars kommer vi tilldela er en tid.
De elever som kommer ha samtal med Karin kommer bli kontaktade via e-post idag och ska alltså inte boka en tid via länken.

Klicka här för att boka tid om ditt barn går i GULD gruppen.

Klicka här för att boka tid om ditt barn går i SILVER gruppen.

Idag hade vi två riktigt trevliga idrottslektioner på elevens val! Vi kommer fortsätta att ha idrott de nästkommande två veckorna på fredagar.

Trevlig helg!
Hej,

På NO och teknik-lektionerna har vi jobbat några veckor med vårens NTA-tema Kretsar kring el.
Vi lär oss om slutna och brutna kretsar, att koppla strömbrytare till kretsen, elsäkerhet, olika energiformer och deras för- och nackdelar, om serie- och parallellkopplingar, hur det ser ut på olika ställen i världen när det kommer till tillgången till elektricitet, om Volta och Edison och lite därtill. Ett uppskattat tema, med lite frustration när det inte fungerar som de vill... :)

Som avslutningsuppgift kommer eleverna få skapa ett rum i en låda, t ex ett sovrum, garage, badrum. Dessa kommer att skapas på bildlektioner. På NO:n kommer de sen att koppla in belysning med strömbrytare. Eleverna är pepp på uppgiften och vill att vi lägger ut en påminnelse här på bloggen så att de kan få hjälp av er därhemma att komma ihåg att spara saker som annars skulle slängas/lämnas till återvinning, t ex små lådor/förpackningar, tapetbitar, snörbitar, bubbelplast... Ja, kolla med ert barn vad de kan tänkas vara i behov av.

Tack för hjälpen!

måndag 4 mars 2019

Hej!

Hoppas alla har haft ett lov med både vila och aktivitet.
Imorgon kör vi igång igen och vi vill påminna om att ta med datorn till skolan imorgon (liksom alla andra dagar).

Välkomna imorgon!