fredag 24 maj 2019

Trevlig helg!

Oj vilka fikabord de två grupperna dukade upp! Eftersom "stackars" fröken fick smaka på båda gruppernas fika så kan jag hälsa att allt samkade FÖRTRÄFFLIGT! Tillsammans tittade vi på filmen Monky, en svensk film som är både väldigt sorlig (en och annan tår fälldes) men samtidigt väldigt rolig!

Nu önskar jag och Jennie er en trevlig helg och ska påbörjar rullandet hemmåt....

Kom ihåg att vi endast har skola på måndag nästa vecka, resten av veckan är eleverna lediga!

måndag 20 maj 2019

Information om fika och film på fredag - Elevens val

Sista tillfället som eleverna valde inriktning på elevens val så skrev många att det skulle vilja baka. Detta är något jag har haft svårt att tillgodose under lektionstid. Istället föreslog jag att eleverna själva får baka till sista elevens val timmen då vi också ska kolla på film. Jag vill härmed informera om förutsättningarna för bakandet.

1. Det är valfritt att baka och ta med sig.
2. Vill man baka och ta med så måsta alla kunna äta, detta innebär att man måste ta med så det räcker      till alla samt ta hänsyn till de allergier som förekommer (se lista för respektive grupp nedan)
3. Alla bakverk ska även ha en innehållsförteckning - jag har sagt till barnen att de går fint att skriva      en lista på alla ingredienser som använts (inga mått behövs). Detta för att de med allergier ska              kunna vara säkra på att det inte är något däri som de inte tål.
4. behövs något att äta bakverket på måste man ta med det (tex. tallrik och sked)

Jag fixar film och något att dricka!

Grupperna kommer vara var för sig, så man behöver bara ta hänsyn till de allergier som är i ens egna grupp. Följande allergier gäller:

Bildresultat för cup cakesGuld:
laktos (även i smör)
kokos
ägg
kiwi
russin
apelsin
päron
röda äpplen
färsk ananas (i burk går bra)
nötter

Silver:
laktos (även i smör)
kiwi
apelsin
ananas
nötter




torsdag 16 maj 2019

inga nya e-postladresser....

Det här med information är väldigt bra när det fungerar, MEN, det kan också bli väldigt fel som det blivit för oss gällande nya e-postadresserna. Vi trodde att vi fått nya adresser, men så är alltså inte fallet, dock har vi bytt e-postsystem. Ni ska alltså fortsätta att använda de vanliga adresserna. Vi ber om ursäkt för eventuell förvirring!

tisdag 14 maj 2019

Skolråd/samråd

Hej!

Här är protokollet från det senaste samrådet mellan vårdnadshavare och skola. Tyvärr går det inte att bifoga något format på fil som jag att man kan öppna upp och läsa det på datorn (det går hälpligt om ni klickar på bilden). Vill ni ha protokollet i sin helhet, så kan vi maila det eller skriva ut - säg till i så fall!

fredag 10 maj 2019

Modellrum och en trevlig helg

Hej!

Vi har under vårterminen jobbat med temat Kretsar kring el där vi har lärt oss om olika energikällor, elsäkerhet, hur ett batteri fungerar, slutna och brutna kretsar, rita kopplingsschema, göra serie- och parallellkopplingar och en hel del annat. Slutuppgiften bestod av ett skriftligt prov (digitalt) och en praktisk uppgift - att på bilden skapa ett rum och på NO:n koppla in två lampor med strömbrytare (tror jag skrivit om det tidigare).
Och här är (nästan alla) de fantastiska rummen. Tyvärr så gör bilderna inte rummen rättvisa :(.
Det är verkligen ett fantastiskt arbete som har gjorts :)



I matteläxa kommer vi resten av terminen att ha uppställning i de fyra räknesätten. Denna vecka är det uppställning i multiplikation som gäller. Matteläxan kommer inte att finnas upplagd på bloggen (åtminstone inte den här veckan).

Terése och jag önskar er en fin helg!

fredag 3 maj 2019

vecka 19

Hej!

Det blev en lite knasig vecka denna vecka eftersom det var ledigt mitt i, jag tror inte att det varit någon som riktigt fått ihop att det är fredag idag...

Nästa vecka har vi en helt vanlig vecka i den bemärkelsen att vi går i skolan alla veckans 5 dagar. Dock är jag (Terése) bortrest onsdag - fredag och kommer därför ha en vikarie. Eleverna har fått information om det, men läxan kommer ligga på elevspel.se som vanligt :) Jag hoppas att allt flyter på som vanligt ändå!

Nu önskar jag och Jennie alla en riktigt trevlig helg!

ps. det är ingen matteläxa denna vecka...