fredag 23 augusti 2019

Trevlig helg!

Vilken trevlig vecka vi haft! Det har inte varit mycket som följt schemat, syftet med det är att vi ska få en trevlig start med många gemensamma aktiviteter för att stärka klassen och ladda inför läsåret. 

Idag, fredag, började vi med den dans som hela skolan deltagit i hela veckan för att sen promenera till Olnispa där vi mötte upp vår fadderklass. Vi gick tipspromenad och lekte lekar tillsammans. Vi gick tillbaka innan lunch. Fadderklassen stannade och åt korv. Efter lunch fintade vi med matte prov, men hade planerat en klassfest istället, där vi körde Limbo, Just Dance, Dansstopp och Charader. 

Tack för veckan, nästa vecka kör vi enligt schemat!

onsdag 21 augusti 2019

Tack för idag!

Vilken härlig dag vi haft idag! Vi vandrade tillsammans från skolan till Hästtjärn och tillbaka. Väl på plats vid Hästtjärn så gick eleverna en tipspromenad om Allemansrätten och lekte med varandra. Det var så härligt att se hur vår stora tog hand om de som var yngre och hur alla lekte tillsammans. Oavsett vad alla hade med sig i matsäcken så var det nog ändå blåbär som åts mest!

Imorgon ser vi fram emot en pysseldag tillsammans :)



Specialkost

Hej,

Köket låter hälsa att alla elever som är i behov av specialkost måste lämna in ett intyg.
Behöver man anmäla specialkost så fråga mig (Jennie) eller Terése om en blankett att fylla i.

/Jennie och Terése

måndag 19 augusti 2019

Matsäck på onsdag




Hej!

Vad härligt att få träffa alla eleverna igen - det har varit ganska mycket information idag, så era barn är säkert ganska trötta! :)

På onsdag ger vi oss ut och vandrar och eleverna behöver ha matsäck med sig. Vi kommer gå tillsammans fram och tillbaka till Hästtjärn, öster om Flötvägen. Som vanligt är det mat man blir mätt av och vill de ta med sig något liten sötsak så är det med betoning på liten. Idag rekommenderade vi även varm dryck om det skulle vara kallt ute. Kläder efter väder och skor som tål att gå i skog och mark med är bra att ha.

Bildresultat för matsäck
Vi börjar och slutar vanlig tid på skolan.

måndag 12 augusti 2019

Välkomstbrev (samma som mailet som skickats ut)

Hej!

Hoppas att ni haft en bra sommar och fått ladda batterierna. Vi vill med detta mail hälsa alla elever välkomna tillbaka till en ny termin och ett nytt läsår.
Vi kommer precis som förra läsåret att använda oss av bloggen för all information (https://salenskola08.blogspot.com), men eftersom alla varit lediga, och ni kanske inte använder bloggen under sommaren, så ville vi använda mailen för detta brev. 

Skolan startar den 19 augusti kl. 7.45. Eleverna ska samlas i sitt gamla engelska klassrum där vi börjar dagen och där jag och Terése kommer ta emot dem. Första dagen kommer vi att ha en gemensam klassdag med olika aktiviteter. Resten av vecka kommer också att skilja sig från en vanlig vecka. Så här ser det ut:

Måndag: Klassdag på skolan
Tisdag: Enligt schema (delas ut på måndag)
Onsdag: Fjällvandring för år 3-5. Kläder och skor efter väder och matsäck! (mer info kommer på bloggen)
Torsdag: Pysseldag för hela skolan på skolan
Fredag: Enligt schema


Vi vill uppmana alla er vårdnadshavare som skjutsar era barn till skolan att använda Centrumhusets parkering första dagen, då det annars blir trångt för bussarna att ta sig fram. 

Vi ser fram emot att träffa alla elever och er vårdnadshavare.