fredag 27 september 2019

Boka utvecklingsamtal



Hej alla föräldrar och eventuellt någon elev som smyger sig in och kikar på bloggen :)

Nu är det klart att jag, Terése, tillsammans med Anna Å kommer att genomföra alla utvecklingssamtal denna termin.Vi kommer dock att utgå från år 4's gruppindelning, vilket innebär att jag, Terése, kommer ha samtal med de som gick i Guldgruppen och Anna med de som gick i Silvergruppen.

Här finns nu länkarna till att boka utvecklingssamtal - var noga och kolla med era barn vilken grupp den tillhörde så ni vet vilken länk ni ska klicka. Ni behöver inte skaffa någon inloggning för att boka via länken, utan endast skriva in namnet på eleven samt er mejladress, sen är det klart!

Klicka här för Guldgruppen

Klicka här för Silvergruppen

Jag önskar er en trevlig helg!
Bildresultat för trevlig helg!

fredag 20 september 2019

Utvecklingssamtal

Jag vill bara meddela att vi behöver skjuta fram starten för utvecklingssamtalen till vecka 40. Länkarna för att boka kommer då läggas ut här på bloggen.

Idrotten vecka 39

Hej!

Jag vill förtydliga att nästa vecka så har eleverna idrott inne på onsdag, vilket innebär inne kläder och handduk. Övriga idrottslektioner är utomhus, då det även är Runaton, så löpskor är att föredra.

Trevlig helg!

onsdag 18 september 2019

Matteläxa till vecka 39

Hej!

Veckans matteläxa är uppgifter på Bingel, de ligger under rubriken Läxa. Vi har påbörjat repetition av multiplikationstabellerna, och först ut är 3:ans tabell. Målet är att få multiplikationstabellerna automatiserade. Om tabellerna bara "sitter" där kan arbetsminnet användas till att fokusera på att lösa uppgiften i sig. Och som med allt: Träning ger färdighet!

Här kan du träna på multiplikationstabellerna på nätet:
https://www.multiplikationstabellen.se/
http://www.kunskapssidan.se/multiplikationstabellen/

It doesn't get easier, you get better

tisdag 17 september 2019

Vår egen gästkrönikör Elvira!

Läs det senaste numret av Lyckoslanten där Elvira har skrivit en gäst krönika. Klicka på den här länken så kommer ni till hela numret, och på sidan 21 hittar ni Elviras krönika!

fredag 13 september 2019

invigning av multiarenan

Den 2 oktober ska den nya multiarenan invigas. Catta har fått i uppdrag att fixa en trevlig invigningsuppvisning och skulle då gärna få hjälp av eleverna på skolan.
Hon tänker sig att det kommer att vara en intränad rutin till musik med basketbollar, innebandy, forboll, dans/gymnastik eventuellt käpphäst.
Vill man vara med måste man:

  • Kunna vara med 2/10
  • Träna: 
    • Måndag 16/9 kl 14.15
    • Tisdag 24/9 kl 14
    • Måndag 30/9 kl 14.15
    • Onsdag 2/10 17.15 finslipning


Meddela Catta om ni vill vara med: 073 669 1557 eller hjortisalen@gmail.com
Hon hoppas på ca 20 elever…… alla som vill och kan är välkomna!

torsdag 12 september 2019

Runaton - Skoljoggen


Rastaktivitet - cykel

Under veckorna 38 och 39 kommer eleverna att få cykla under rasterna då vi brukar ha rastaktivitet. För att det inte ska bli för trångt har klasserna delats upp i olika grupper. Vi kommer att vara på fotbollsplanen. Denna aktivitet kommer att ske på första rasten.
Alla eleverna leder cyklarna till och från fotbollsplanen.

Cykelschemat för veckorna 38:
Måndag: förskoleklass och klass 3
Torsdag: klass 1 och klass 2
Fredagar: klass 5 och klass 4

Hjälm måste bäras!

onsdag 11 september 2019

Skolfoto

På tisdag 17/9 kl 10 är det dags för skolfoto för åk 5. Det kommer att tas en gruppbild och en porträttbild.
Vill man också att syskonen fotograferas sker det kl 14-15.30 på måndagen den 16/9. Det är då upp till vårdnadshavarna att ta med sig barnen dit.
Fotograferingen kommer att ske uppe i gamla biblioteket.
Kind vor Tafel mit Muskeln aus Kreide


Inbjudan till föräldramötet från Karin Flygar

Här kommer en inbjudan till föräldramötet från bitr. rektor Karin Flygar.
Glöm inte att anteckna att det är studiedag den 23/9.



fredag 6 september 2019

Friluftsdag 12/9

Här kommer information om en cykel- och/eller vandringsdag på Lindvallen på torsdag 12/9. Alla får idag med sig en lapp hem som ni tillsammans ska fylla i och lämna in senast tisdag 10/9.
Förkortningen DH står för downhill och XC för crosscountry.
Trevlig helg!




torsdag 5 september 2019

Information om svenska läxa

Hej!
Det är verkligen roligt att få jobba med svenska tillsammans med era barn igen! 
På måndag får femmorna sin läsläxa. Jag skickar med ett läsprotokoll hem på måndag och läxan är att läsa minst tre gånger i veckan (välj tyst eller högt men gärna högt vid något tillfälle). Vi har varit på biblioteket och lånat böcker. Barnen får välja om de läser en biblioteksbok eller väljer en bok de har hemma. Barnen ska få berätta om sin bok i skolan (när de läst klart) och inspirera varandra med bra boktips!

Hör gärna av er till mig om ni har frågor! 

Hälsningar Anna 
anna.akerstedt@malung-salen.se

onsdag 4 september 2019

Avlusningsdagar 13-15 september

Avlusningsdagar 13-15 september

För att vi inte ska drabbas av lusepidemi på skolan vill vi att samtliga hjälper till att avlusa era barn. Se mer i bifogad information.

Matteläxa

Idag har läsårets första matteläxa delats ut . Vi jobbar just nu med decimaltal och tallinjer i skolan och läxan handlar om just det. Det kan vara lite svårt, men gör så gott ni kan. Vi kommer att jobba vidare med det i skolan.
Student, Utbildning, Pojke, Skolan

tisdag 3 september 2019

Välkomna på föräldramöte

Image result for föräldramöte


Tisdag den 17 september är det föräldramöte på skolan. Vi börjar som vanligt i matsalen med allmän information från biträdande rektor Karin Flygar. Vi kommer sedan att gå till ett av våra klassrum där vi  informerar om mer specifika saker gällande klassen. Vi avslutar ca. 20.00 och klassföräldrarna har i samband med det möjlighet att ta några minuter i anspråk. Dagordning för mötet presenteras på plats. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma!

Datum: 17 september
Tid: 18.00-20.00
Plats: Skolans matsal

Information om läxor

För att förbereda eleverna och ge dem större ansvar har vi valt att i år inte lägga ut läxpapper på bloggen. I "Kom ihåg"-rutan finns givetvis vilka dagar som läxorna ska lämnas in/vara klara till. Läxorna kommer som vanligt delas ut under skoltid och kommer i vissa fall att finnas på Teams (elevernas arbetsplattform). Skulle en elev vara sjuk, bortrest eller har tappat bort läxan behöver den eleven kontakta läraren för att få läxan. Eleven kan också gör upp med en kompis att ta läxan åt dem.

Kom även ihåg att läxhjälpen finns varje tisdag kl. 14.00-14.45 i år 1's ena klassrum. Där kan eleverna jobba med material som de känner att de hamnat efter i eller om de varit sjuka och behöver ta igen något.

måndag 2 september 2019

Orientering på idrotten


Ber så mycket om ursäkt för den supersena informationen. Eleverna är redan informerade av Catta.
Från och med denna vecka och två veckor framåt (v.36-38) kommer det att vara orientering på idrottslektionerna.
Information från Catta:
Orientering!
Kläder efter väder!
Långa byxor och långa ärmar, vattentäta skor, stövlar eller extra ombyte skor och strumpor
Dusch kommer ej vara obligatorisk.
Har du promenerat och lärt dig hitta på kartan och inte är supersvettig, behöver du inte klä av dig allt och duscha. Då får du extra tid till orienteringen. Vill du springa snabbt och bli svettig får du gärna duscha.


Läxhjälp