onsdag 16 oktober 2019

Ta med tofflor - det är blött på golvet

Idag kom den första riktiga snön och med det väldigt mycket vatten på golvet inne. Flera av eleverna var tyvärr inte klädda för vädret och blev väldigt blöta andra blev mest blöta om strumporna när de kom in. Vi rekommenderar att ta med innetofflor/inneskor så man slipper bli blöt om tossorna.
Bildresultat för blöta fotspår

Besök på flygplatsen

Igår var vi på besök på Sälens nya flygplats; Scandinavian Mountain Airport. Det blev ett bra besök, även om resan i bussen dit och hem var mer högljudd bland vissa än bland andra... Nu har eleverna fullt upp i svenskan att skriva ett reportage om besöket.



torsdag 10 oktober 2019

Nu börjar vi med matte läxa igen!



Bildresultat för multiplikationstabellen
Det har varit lite stiltje på läxfronten i matte, men nu kör vi igång igen! Matteläxan framöver kommer vara de olika tabellerna i multiplikationstabellen. Läxan är måndag - måndag, vilket innebär att redan nästa vecka är det dags för läxförhör på 2:ans tabell. Läxorna finns på teams i mattekanalen. :)

måndag 7 oktober 2019

Arbetsplatsbesök

På tisdag den 15 oktober ska år 3-5 åka på arbetsplatsbesök till Scandinavian Moutains Airport. Vi åker från skolan kl. 8.30 och är tillbaka kl. 11.00. Spännande!
Bildresultat för scandinavian mountains airport

fredag 4 oktober 2019

Påminnelse!


Bildresultat för minion gif



Nu när helgen nalkas så vill jag påminna om att ni bokar era utvecklingssamtal via länkarna. Vänligen gör det så snart som möjligt.

Här är länkarna igen

Klicka här om ditt barn gick i Guldgruppen förra året.

Klicka här om ditt barn gick i Silvergruppen förra året.

Trevlig helg!

tisdag 1 oktober 2019

vaccination för tjejerna

På torsdag är det dags för alla tjejer i klassen att vaccineras med HPV vaccin. Detta kommer ske efter lunch under lektionstid. Det är klor-gruppen som kommer börja och kommer då gå från svenska lektionen. Anna kommer hjälpa till med vem som går när. Efter det kommer Natrium att gå från tekniklektionen. Lena R kommer hjälpa er med vem som går när.

Vaccinationen går snabbt och tjejerna kommer inte missa många minuter av lektionen.