torsdag 20 februari 2020

Samrådsmöte den 11 mars

Inbjudan till samrådsmöte vid Sälens skola 


Tid: onsdagen den 11 mars kl 18.00-19.00
Plats: Konferensrummet Sälens skola, bredvid lärarnas arbetsrum

Samrådsmötet är ett forum för information och samråd mellan skolan och vårdnadshavarna. Endast frågor av allmän karaktär tas upp på mötena, inga enskilda elevärenden. Inför mötet kan du som vårdnadshavare kontakta representant för aktuell klass och meddela frågor/synpunkter som du vill framföra. Senast fredag den 6 mars ska frågor ha inkommit till representanterna som sedan meddelar oss senast måndagen den 9 mars. Därefter sammanställer vi en dagordning som skickas ut till samrådsrepresentanterna. Den representant som inte kan delta kallar sin suppleant.

Med vänlig hälsning Karin Flygar Bitr. rektor
0280-187 50
karin.flygar@malung-salen.se

onsdag 19 februari 2020

Friluftsdag den 10 mars


Bildresultat för skidåkare

Tisdagen den 10:e mars är det skiddag i Tandådalen Östra. Du kan välja på att åka längd eller alpint.

Vi samlas i klassrummen ordinarie tid 7:45. Beräknad avresa från skolan kl. 8:15 och hemkomst kl.13:45. Eleverna väljer slalom eller längdåkning.

Vi har vårt basläger i värmestugan. Personal kommer finnas där hela dagen och även i backen och längdspåret.


Ta med:
Utrustning; alpint eller längd.
Liftkort; om du inte hämtat ut ditt liftkort, ta med folkbokföringsbevis.
Matsäck.


Behöver ni låna utrustning/liftkort eller vill beställa ett smörgåspaket, kontakta Catta på mail: hjortisalen@gmail.com senast tisdag 3:e mars
Skriv: längd/ vikt och skostorlek och såklart om det skall vara alpin eller längdutsrustning.

Ser fram emot en trevlig dag med alla elever
/Personalen på Sälens skola

Vasaloppet och allt vad det innebär

Nästa vecka är det dags för sportlov, vilket även innebär Vasalopps förberedelser här på skolan. Jag vill därför påminna alla om att kolla igenom Korridormonstren som finns i den nedre korridoren och ta med eventuellt kvarglömda grejer hem. Saker som inte plockas med hem kommer skänkas till insamlingen.

Alla elever behöver även ta med sig ALLT på sin hylla i korridoren hem då den kommer att nyttjas av Vasaloppslöpare. De elever som inte vill ta med sin dator hem behöver lämna den till mig på fredag så ser jag till att dessa låsas in.

fredag 14 februari 2020

Matteprov den 21/2

På fredag den 21 februari är det dags för matteprov. Eleverna kommer då göra ett prov kopplat till kapitel 6 i boken som de arbetat med. Kapitlet handlar om ekvationer, mönster och uttryck. De kommer ha mycket tid under lektionerna att jobba med detta, men de kanske är någon som känner att de vill jobba mer - då tar ni kontakt med Joans. Ni når honom på: jonas.brandholm@malung-salen.se

Bildresultat för matte

onsdag 12 februari 2020

Teams


Bildresultat för teams

Det är flera av eleverna som säger att de inte gör engelska läxan för att de glömmer pappret hemma och inte har tagit med sig datorn hem. Dock fungerar det utmärkt att logga in på vilken dator som helst uppkopplad till internet eller ladda ner appen på sin mobil. Appen är gratis och finns både i App Store (iphone) eller Google Play (Adroid telefoner). Jag rekommenderar att ladda ner den så det funderar att göra läxan :)

Läxa i idrott

Eleverna har en läxa i idrotten att skriva en hälsodagbok. Den finns i Teams under den Allmänna kanalen och Uppgifter. Hälsodagboken ska vara klar senast den 29 februari.

Lycka till!