fredag 22 februari 2019

Dags för lov och en studiedag

Hej,

Vi skickar alla en önskan om ett härligt sportlov och att vi samlar på oss lite ny energi. Vi hoppas på (lite) kalla dagar och sol i massor! Nästa vecka är det sportlov och på måndag vecka 10 är det studiedag (fritids är öppet). Alla är välkomna till skolan på tisdag (vecka 10).

/Jennie och Terése

I guld gruppen var det tyvärr ganska kaotiskt på idrotten (elevens val) idag. Fråga gärna era barn vad som hände och om ni har möjlighet och barnen är mottagliga, låt dem förklara vad de tror var anledningen till att det blev så tokigt. Jag hoppas att de kan resonera både kring sitt eget och sina klasskompisars ageranden, att de kan förstå att det finns två sidor till varje situation och att alla uppfattar situationer olika.

Efter sportlovet tar vi nya tag och har massor av reflektioner att dela med oss av.

/Terése

Bildresultat för sportlov

torsdag 21 februari 2019

Snart är det sportlov!

Snart är det sportlov - tjoho, lite ledighet. MEN, innan vi kan känna oss helt klara imorgon så måste alla barnens saker tas med hem, eftersom vi ska ha in Vasalopps åkare i skolan under hela sportlovet. Detta innebär att inga saker får finnas kvar på hyllorna samt att alla datorer måste med hem. Om något barn inte vill ta med sig datorn hem, måste den lämnas till mig (Terése) eller Jennie för inlåsning.

Marie och Jennie gjorde en stor rensning av kläder som lång lite varstans i korridoren häromdagen. Vi kommer i samband med sportlovets slut att skänka bort alla kläder som inte blivit upphämtade. Så, snälla kolla även igenom detta innan fredagen är till ända. Efter sportlovet kommer vi väcka Korridormonstret igen och alla kläder som ligger på golvet, kommer hamna där i. Ta för vana att hänga era kläder på er krok samt kolla med Korridormonstret om hen har käkat upp något som har tappats bort...

måndag 18 februari 2019

Längdskidåkning v.10-12

Alla idrottslektioner under vecka 10-12 kommer vara längdskidåkning. Det kan dock med kort varsel bli innelektion då vädret inte verkar vara med oss. Läs mer om info i text från Catta nedan. Vid ändringar brukar Catta lägga info på facebook i gruppen "Vi på Sälens skola" - gå gärna med där om ni inte redan gjort det. 

"I skrivande stund ser inte snöförhållandena så lysande ut, men jag hoppas på det bästa. Är det ingen snö på bron får eleverna bära sina skidor.

Längdåkningen kommer som vanligt ske på Olnispa, i år det två snälla pappor, Erik och Carl om kommer att fixa med spårdragningen.

Jag kommer att låna en del utrustningar från Kaisers som ställer upp med detta i varje år. Dock är det bra om alla som har eller har möjlighet låna längdgrejor tar med dessa så att det räcker åt alla. Givetvis är vi rädda om lånade grejor.

Utanför hallen finns skidställ, om ni vill lämna och hämta. Ett omklädningsrum upplåts för privata utrustningar och ett lånerum. Dessa blir låsta efter att vi åkt klart för dagen.

Klä er lagom varmt, underställ,vindkläder, mössa och vantar. Vi har ej obligatorisk dusch, vill man duscha får man åka över lite tidigare. Ta gärna med en vattenflaska, törsten brukar ibland vara stor."

Frågor: hjortisalen@gmail.com
Detta är Cattas privata mailadress, anledningen till att hon vill att ni kontaktar henne på den gällande frågor om längdskidåkningen är att hon lättare har tillgång att kolla den i sin egen mobil. 





fredag 15 februari 2019

Trevlig helg!



I går var det alla hjärtans dag och skolan bjöd alla elever på ett litet gelé hjärta :P

Idag har alla 4:or redovisat sina senaste Elevens Val uppgifter - det bjöds på allt från, film och teater, till guidade turer av London, Vilnius och Island och information om hamstrar och mårdar. Från och med nästa vecka 8-12 (ej v.9) kommer vi köra idrott på elevens val lektionerna. Vi kommer vara i idrottshallen samtliga tillfällen, så idrottskläder och handdukar behöver med. Vi kommer gå tillsammans till och från idrottshallen. Detta är för att kompensera den borttagna idrottslektionen från schema ändringen i höstas. Eleverna kommer få ge förslag på olika saker de vill göra under den här idrotten så ska jag försöka tillgodose så många önskemål som möjligt.

Trevlig helg!
Bildresultat för minioner weekend gif

onsdag 6 februari 2019

Bingel

Hej,

Jag har fixat inloggningar till alla i klassen (de som var sjuka i tisdags har inte fått sina) till ett digitalt webbaserat läromedel som heter bingel.se. Eleverna har fått i uppgift att logga in hemma och fixa sin avatar, eventuellt byta sitt lösenord, samt kolla runt på ön. Bingel är kopplad till matematikboken vi använder i klassen samt till boken vi använder i vissa områden på NO:n.
Materialet är tänkt att i första hand användas som ett komplement till matteboken där man kan man färdighetsträna delar som vi jobbar och har jobbat med i skolan.

Bingel är en digital övärld för förskoleklass till åk 6 med en ö för varje årskurs. På öarna kan eleverna färdighetsträna i svenska, engelska och matematik. För åk 4-6 finns även övningar i geografi och no. 
Alla övningar är kopplade till kapitlen i våra basläromedel och följer samma progression. På så sätt känner eleverna igen sig och tränar på samma moment som i de tryckta böckerna.
Med kombinationen bok + Bingel får eleverna dra nytta av fördelarna som finns i böckernas värld och i digital teknik.
"Det man binglar blir man bra på!"
Bildresultat för bingel

fredag 1 februari 2019

Trevlig helg!

Härligt - nu är det helg och utetemperatur som tillåter att man är ute utan att frysa ihjäl.

Idag har vi kört lite redovisningar på elevens val - eleverna är superduktiga på att skapa filmer, forska om sina specialintressen och göra redovisningarna trevliga. Vi har i samband med redovisningarna pratat om feedback och konstruktiv kritik, något som jag tycker att de blir bättre och bättre på, både att ge och att få.

Idag har alla även fått med sig sina nya verktyg till skolan. Jag hoppas att de tar lite tid hemma för att bekanta sig med dem. Fråga gärna era barn om att få kika på de nya verktygen. :)

Trevlig helg!