fredag 29 maj 2020

Teknikläxan ni inte vill missa



Japp, nu kommer läxan ni inte vill missa (om ni nu har råkat missa någon av de tidigare). Påminner om att de två tidigare fortfarande är tillgängliga och det funkar bra att lämna in dem sent.
Läxan finns på Teams under uppgifter. Instruktioner och länkar finns i dokumentet och dina svar lämnas även in där. Njut av en intressant läxa om robotar av olika slag - även värdelösa sådana :).

(Ovanstående text är skriven riktad till eleverna. Läxan är inte för er vårdnadshavare - även om jag tror att ni också skulle lära er nya saker samt underhållas.)

måndag 18 maj 2020

Länk till befintligt spel på Scratch

Hej!
På tekniklektionen förra veckan ändrades det i befintliga spel på Scratch - det är ett bra sätt att börja programmera egna spel. Jag lovade lägga ut länken så att man kan gå in fler gånger om man vill så här kommer den (tänk på att varje tecken måste vara rätt - inga felstavningar):

https://scratch.mit.edu/studios/4262899

Passar också på att påminna om teknikläxan till v.22 (och till v.20 för er som inte gjort den så är den fortfarande tillgänglig).

Hoppas ni får fina studie- och lovdagar!

fredag 15 maj 2020

Fika på skolavslutningen

Hej!

I och med rådande situation kring skolavslutningen har jag pratat med mina kollegor här på skola och vi har gemensamt kommit fram till att vi, klass 5, i år kommer att få ta med eget fika på skolavslutningen för att göra den extra speciell. Övriga elever i skolan kommer bli bjudna på en glass från köket.

Jag tänker så här; alla elever som vill får baka och ta med sig att bjuda klasskompisarna på. Dock måste vi ta hänsyn till allergier, samt mängden som bakas. Vi har även fått ett fint erbjudande från en förälder i klassen som kan baka till alla. Jag kommer kolla med eleverna vilka som vill baka, så vi får en hum om hur det ser ut och då kan vi även avgöra ungefär hur mycket som respektive elev kan ta med sig. Jag återkommer med allergilista här på bloggen. 


Bakverk - alla de godaste recepten | Coop
OBS, DET ÄR GIVETVIS FRIVILLIGT ATT BAKA, INGET TVÅNG.

onsdag 6 maj 2020

En annorlunda skolavslutning den 11 juni

På grund av den rådande situation som gäller runt sjukdomen Corona, så följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det innebär att skolavslutningen blir annorlunda i år.

Eleverna kommer att sluta skolan torsdagen den 11 juni kl. 13.50.

Vi kommer den dagen att genomföra Sommarkrysset, vilket är gemensamma uppdrag runt om på skolan under förmiddagen. Lunch serveras som vanligt. Vi avslutar läsåret med fika i klassrummen. Eleverna åker ordinarie skolbuss hem. Det blir tyvärr inget deltagande för vårdnadshavare denna dag.

/Karin Flygar, biträdande rektor
Ledare: Därför borde sommarlovet kortas - Falköpings Tidning

tisdag 5 maj 2020

besök av SYO

Hej!

På torsdag morgon kommer SYO Anders Eriksson att besöka klassen för att informera om språkval och annan viktig information inför starten på Ungärde. Detta kommer ske på elevernas första lektion och komemr efter informationen fortsätta med sin lektion som vanligt.