fredag 12 juni 2020

TACK SÅ MYCKET! (UPPDATERING/VLOG) - YouTube

Hej 

och ett hjärtligt TACK för de fantastiska presenterna igår 💕 ni har lärt känna oss skogsmullar (Jennie och mig) under dessa åren och vi har fått lära känna era fina barn. Vi vill också tacka så mycket för att vi har fått förtroendet att undervisa dem - vi kommer att sakna dem så otroligt mycket! De har lämnat många positiva avtryck hos oss och vi hade gärna behållit dem ett år till... eller fler 🙂


Hoppas att ni får en riktigt fin sommar, vad det rycktas ska värmen stanna hela sommaren - hur de nu kan veta det.... Ta hand om er så hopppas vi att vi ses på byn eller fjället! 🤗


I och med detta kommer vi stänga ner bloggen.


Med vänliga hälsningar
Terése och Jennie

fredag 5 juni 2020

Dator inventering

Sista veckan kommer vi kolla på eleverna datorer och tillbehör, så vi vet status inför Ungärde. Jag vill se dator och laddare, använder man datorväskan som skolan tillhandahöll vill jag se den också, annars vill jag veta att eleven vet vart den finns - jag har bett alla att kolla hemma över helgen. Det kan även vara bra att passa på att märka upp allt om det inte gjorts tidigare!

Under sommarlovet kommer eleverna att ta med sig datorerna hem och de ska sedan följa med till Ungärde. 

Trevlig helg!

onsdag 3 juni 2020

Information om skolavslutningen

På torsdag är det så dags för skolavslutning. Som jag skrev tidigare får eleverna gärna baka något litet till den dagen. Det finns begränsad mängd med förvaring i kyl och frys, så det är att föredra om godsakerna kan vara framme och att dessa tas med på morgonen. Jag har nu sonderat och kommit fram till att det är ca. 16 st elever som säger att de vill baka. Det är frivilligt, så skulle man ända sig så är det inga problem. Som ni förstår är det viktigt att det är SMÅ godsaker som erbjuds, då det kommer bli väldigt mycket hur vi än vrider och vänder på det. Följande allergier finns att ta hänsyn till i klassen:

Laktos
Mjölkprotein
Frukt
Nötter
Ägg

Varje bakverk MÅSTE ha en lista med innehållsförteckning så att de som är allergiska ska kunna känna sig säkra på att det de äter är ok. 


I övrigt kommer vi den dagen att starta med Sommarkrysset som är en lek där eleverna går med sina fadderbarn - det här har de gjort förrut. Innan lunch samlas vi klassrummet för lite gemensamma aktiviteter. Lunchen är vanlig tid. Klockan 12.00 är det en liten show för skolans elever och efter det slutar vi i klassrummet. Dagen slutar vanlig tid, alltså kl. 13.50. 







tisdag 2 juni 2020

Geografiprov den 8 juni

Den 8 juni är det  prov i geografi - Norden.

Här är exempel på vad man ska kunna:
  • Vilka länder som ingår i Norden och peka ut dem på en karta
  • Gradera länderna efter storleksordning
  • Kunna huvudstäder, stora sjöar och höga berg
  • Vad som är speciellt med varje land när det gäller natur och naturtillgångar
  • Jämföra två länder och redogöra för vad som är likheter och skillnader
  • Förklara betydelsen av Golfströmmen
Provet kommer bestå av en blindkarta, lucktext och ett blad med blandade frågor.
Det kommer att gå bra, jag vet att ni visar upp bra färdigheter på lektionerna redan :) 
/Eva-Lena

fredag 29 maj 2020

Teknikläxan ni inte vill missa



Japp, nu kommer läxan ni inte vill missa (om ni nu har råkat missa någon av de tidigare). Påminner om att de två tidigare fortfarande är tillgängliga och det funkar bra att lämna in dem sent.
Läxan finns på Teams under uppgifter. Instruktioner och länkar finns i dokumentet och dina svar lämnas även in där. Njut av en intressant läxa om robotar av olika slag - även värdelösa sådana :).

(Ovanstående text är skriven riktad till eleverna. Läxan är inte för er vårdnadshavare - även om jag tror att ni också skulle lära er nya saker samt underhållas.)

måndag 18 maj 2020

Länk till befintligt spel på Scratch

Hej!
På tekniklektionen förra veckan ändrades det i befintliga spel på Scratch - det är ett bra sätt att börja programmera egna spel. Jag lovade lägga ut länken så att man kan gå in fler gånger om man vill så här kommer den (tänk på att varje tecken måste vara rätt - inga felstavningar):

https://scratch.mit.edu/studios/4262899

Passar också på att påminna om teknikläxan till v.22 (och till v.20 för er som inte gjort den så är den fortfarande tillgänglig).

Hoppas ni får fina studie- och lovdagar!

fredag 15 maj 2020

Fika på skolavslutningen

Hej!

I och med rådande situation kring skolavslutningen har jag pratat med mina kollegor här på skola och vi har gemensamt kommit fram till att vi, klass 5, i år kommer att få ta med eget fika på skolavslutningen för att göra den extra speciell. Övriga elever i skolan kommer bli bjudna på en glass från köket.

Jag tänker så här; alla elever som vill får baka och ta med sig att bjuda klasskompisarna på. Dock måste vi ta hänsyn till allergier, samt mängden som bakas. Vi har även fått ett fint erbjudande från en förälder i klassen som kan baka till alla. Jag kommer kolla med eleverna vilka som vill baka, så vi får en hum om hur det ser ut och då kan vi även avgöra ungefär hur mycket som respektive elev kan ta med sig. Jag återkommer med allergilista här på bloggen. 


Bakverk - alla de godaste recepten | Coop
OBS, DET ÄR GIVETVIS FRIVILLIGT ATT BAKA, INGET TVÅNG.

onsdag 6 maj 2020

En annorlunda skolavslutning den 11 juni

På grund av den rådande situation som gäller runt sjukdomen Corona, så följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det innebär att skolavslutningen blir annorlunda i år.

Eleverna kommer att sluta skolan torsdagen den 11 juni kl. 13.50.

Vi kommer den dagen att genomföra Sommarkrysset, vilket är gemensamma uppdrag runt om på skolan under förmiddagen. Lunch serveras som vanligt. Vi avslutar läsåret med fika i klassrummen. Eleverna åker ordinarie skolbuss hem. Det blir tyvärr inget deltagande för vårdnadshavare denna dag.

/Karin Flygar, biträdande rektor
Ledare: Därför borde sommarlovet kortas - Falköpings Tidning

tisdag 5 maj 2020

besök av SYO

Hej!

På torsdag morgon kommer SYO Anders Eriksson att besöka klassen för att informera om språkval och annan viktig information inför starten på Ungärde. Detta kommer ske på elevernas första lektion och komemr efter informationen fortsätta med sin lektion som vanligt.


torsdag 30 april 2020

Besök på Ungärde den 12 maj

Tisdagen den 12 maj kommer hela klassen åka och besöka Ungärde. Vi kommer att kolla på lokaler, träffa lärare, smaka på skolmaten, och givetvis träffa alla de andra eleverna som kommer bli nya klasskamrater till hösten.
Vi kommer åka med ordinarie buss från skolan kl. 7.30 och åker tillbaka med bussen som går från Ungärde kl. 13.20. Det är därför viktigt att eleverna är på skolgårdens framsida senast kl. 7.25 - alltså lite tidigare än vanligt för vissa. Är det någon elev som inte ska åka tillbaka med oss måste detta meddelas till mig så snart som möjligt! Eleverna behöver inte ha busskort för att kunna åka.

Har ni några frågor, så är det bara att ni hör av er till mig.

Vi ser fram emot en trevlig dag tillsammans :)

onsdag 29 april 2020

Läxa i SO

Här kommer en hälsning från Eva-Lena:

Eleverna ska titta på del 6 i Geografens testamente tills på tisdag i v. 19.
Länken till programmet ligger på TEAMS i kanalen SO.

Lycka till och Trevlig helg!

fredag 24 april 2020

HPV vaccination

På måndag den 27/4 kommer tjejerna i klassen att vaccineras med HPV vaccin. Detta kommer ske någon gång under dagen och de kommer då att gå ifrån lektionen några minuter. Skolsyster Anki hälsar att hon helst ser att det inte är några föräldrar som deltar vid vaccinationen.

Frågor? Kontakta skolsyter Anki Flyrén: ann-christin.flyren@malung-salen.se

söndag 19 april 2020

Tjej- och killgrupper på lektionen Roller och Attityder

Efter påsklovet kommer vi under lektionerna Roller och Attityder på tisdagar att dela upp oss i tjej- och killgrupper. Syftet med det är att de ska få lyfta frågor som känner är viktiga, men som kanske är svåra att lyfta i helklass samt att skapa förståelse för varandra - det har tyvärr varit en del tjejerna mot killarna snack i klassen. Vi kommer vid varje tillfälle även samlas i helklass för att berätta för den andra delen av klassen vilket tema vi har behandlat, detta för att skapa förståelse.
Skulle ni ha några frågor så är det bara att ni hör av er! 

onsdag 8 april 2020

Utvecklingssamtalstider

Hej!

Nu har jag och Jessica lagt ut tider för utvecklingssamtalen som kommer börja efter påsklovet. Det är precis som föregående år en länk där ni går in och väljer vilken tid som passar er - ingen inloggning krävs! Ni kommer få ett mejl idag (onsdag) med vilken lärare just ditt barn ska träffa, i mejlet kommer även rätt länk att ligga, men jag lägger dem även här så har ni det på två ställen.
Från och med imorgon (torsdag 9/4) eftermiddag kommer ni kunna se omdömena i Dexter - gå in och titta tillsammans med ditt barn så ni sett dem innan samtalet.
Alla elever i klassen har även fått en uppgift i Teams skickad till sig. Det är ett frågefomulär som jag öskar är ifyllt tills vi ska ha utvecklingssamtalet. Det handlar mestadels om funderingar kring övergången till Ungärde.
PS. Kom ihåg att samtalen är tänkt att hållas digitalt på Teams.

Utvecklingssamtalstider för Jessica
Utvecklingssamtalstider för Terése

Med detta önskar jag en glad påsk!
Ägg skapade under engelskalektionen.

torsdag 2 april 2020

Uteaktiviteter i påsk

Lima fritidsgård ordnar uteaktiviteter under vecka 14 och 15. Se bilderna här nedanför för mer info.


Information gällande allergi och covid-19

Pollenallergi eller Coronainfektion?

Barn med infektionssymtom ska inte vara i skolan/förskolan eftersom de förmodligen därigenom bidrar till spridning av sjukdom i samhället. Det är inte primärt för att skydda de andra barnen. Det är viktigare att sjuka barn inte träffar äldre sårbarare människor än att de undviker andra barn!
Covid-19 hos barn kan ge symtom (snuva, hosta, huvudvärk och trötthet) som påminner om allergiska besvär.

Hur ska man skilja på allergiska symtom från Covid-19?

Om du misstänker att barnet har allergiska symtom (typiska symtom, som det brukar vara):
Behandla med allergi-/astmamedicin enligt ordination eller enligt tillverkarens rekommendationer. Om barnet inte har feber och symtomatisk behandling hjälper är det troligen allergiska symtom.
Vissa symtom är typiska för allergi och talar emot att det är orsakat av Coronavirus: Serienysningar, klåda i ögon, näsa och svalg samt pipande/väsande andning (astma).
Feber är aldrig orsakat av allergi, så tillkommer feber till ”allergisymtomen” så ska barnet vara hemma. Covid 19 är smittsamt. Därför är det i regel flera i familjen som är sjuka, åtminstone om symtomen funnits några dagar.

Sammanfattning:

Barn med misstänkt allergiska symtom kan vara i förskolan/ skolan om:
· Barnet har typiska symtom.
· Barnet är feberfritt
· Symtomatisk medicinering hjälper
· Ingen annan i familjen har infektionssymtom

För att kolla läget av förhöjda halter av relevant pollen, se www.pollenkoll.se eller www.pollenrapporten.se

Borlänge 20-04-01. Råden bygger på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare Anders Lindblom, Region Dalarna. Lennart Persson, Skolläkare

måndag 30 mars 2020

Matteprov 6/4

Måndag den 6/4 är det matteprov på kapitel 7 som de har arbetat med ett tag. Kapitlet handlar om massa (kg, hg mm) samt vinklar och geometri.

Lycka till allihopa!

fredag 27 mars 2020

Ny morgonrutin

Från och med vecka 14 och fram till påsk kommer vi inte att erbjuda eleverna att vara i klassrummet innan skolan startar, istället är det uterast som gäller med anledning av covid-19 viruset. De lärare som varit i korridoren på morgonen kommer istället att finnas ute på skolgården den tiden.

torsdag 26 mars 2020

Snart dags för utvecklingssamtal



Hej!

Nu börjar det blir den där tiden på året då det börjar dra ihop sig för utvecklingsamtal. Med anledning av Covid-19 viruset så kommer utvecklingsamtalen ske digitalt via Teams videosamtal eller telefon. Jag kommer till min hjälp ha Jessica som kommer ta några samtal. Vi kommer som vanligt att lägga ut en länk här på bloggen och ni anmäler er till den tid som passar er bäst.
Bildresultat för utvecklingssamtal
Jag meddelar när omdömena finns att se på Dexter och det är viktigt att ni kollar på dem där innan utvecklingsamtalet (jag hoppas innerligt att Dexter vill samarbeta, det har ju fungerat lite si och så tidigare).

Har du några frågor så är ni välkomna med dem till mig.

tisdag 24 mars 2020

Blandad info

Hej!

Nu är längdskidåkningen slut för denna gång och idrotten kommer vara som vanligt inne i hallen.

Det är många elever som är hemma. För de som inte känner sig allt för sjuka så kan de arbeta med Bingel, elevspel, läxor samt läsa böcker av alla de olika sorter. Det fungerar också att vårdnadshavare kontaktar respektive lärare och hör efter vad som skulle kunna tas med hem och då komma och hämta upp det. Påminn gärna era barn om att det finns material på Teams - framför allt i engelskan där det finns massor av länkar att träna sina färdigheter på. Se ett tidigare inlägg kring hur man loggar in på Teams från en annan dator eller ipad/telefon.

Vi håller oss uppdaterade kring myndigheternas rekommendationer med anledning av Covid-19 och följer dem. Jag vill än en gång påminna om att elever som är hemma och är sjuka ska vara hemma två dagar som friska innan de kommer tillbaka till skolan, detta för att undvika att fler blir smittade.

onsdag 18 mars 2020

Internet tillgång hemma

Hej!

Vi har nu tagit fram en beredskapsplan för OM skolan skulle behöva stängas ner. OM det skulle ske kommer vi att bedriva undervisningen digitalt och av den anledningen skulle vi behövs vet hur det ser ut med tillgång till Internet i hemmet så att eleverna skulle kunna vara uppkopplade och både skicka och ta emot ganska stora mängder data. Vi önskar därför återkoppling från samtliga vårdnadshavare om hur tillgången till Internet ser ut. Det fungerar fint att meddela mig på mejl, jag vill ha den informationen innan fredag den 20/3. Jag kommer även skicka hem denna information som mejl till samtliga vårdnahshavre.
Bildresultat för internet

tisdag 17 mars 2020

För elever som är hemma

Hej!

Det är flera elever som är hemma pga av de nya riktlinjerna. För att ni inte ska missa för mycket så finns nu både engelskan och matten digitalt i Teams. De återfinns under flikan Filer i respektive kanal i Teamet (eleverna vet vad detta är). För matten går det fint att skrivs på ett papper bredvid som sedan kan lämnas in. För engelskan är det givetvis så att den ska läsas och förstås (kunna sammanfatta vad texten handlade om på svenska). Jag bifogar en lathund för hur man loggar in på Office365 även utanför skoldatorn. Samma inloggningsuppgifter gäller även om man laddar ner appen Teams på sin telefon eller padda.

Information gällande covid

Information till elever och personal inom skolorna i Malung-Sälens kommun.

Det är ett bekymmersamt läge världen befinner sig i. Nu stängs det skolor runt om i världen, trots att skolbarnen och personalen kan vara friska.
I dagsläget bedömer Folkhälsomyndigheten att det ur ett smittskyddsperspektiv inte finns anledning att friska elever och friska syskon ska stanna hemma från skolan. Bedömningen baserar sig på erfarenheter från spridning av influensasjukdom, som smittar på liknande sätt som covid-19. Baserat på samma erfarenheter så vet vi att det har ingen eller mycket liten effekt på smittspridningen att stänga skolor. Ur andra perspektiv, som det samhälleliga och sociala fyller skolan dessutom en viktig funktion.

Budskapet är - om man är sjuk så är man hemma.

Om man har förkylningssymtom, feber och/eller luftvägssymtomen (hosta, andningsbesvär, snuva, nästäppa och halsont), så stannar man hemma. Man ska vara symtomfri i två dagar innan man får gå tillbaka till skolan. Rekommendationerna gäller oavsett om man varit på resa innan man blev sjuk eller inte och gäller både elever och personal. Elever som har nedsatt immunförsvar och räknas till riskgrupper, ska kontakt ske med ansvariga läkare för att få exakta råd om hur de ska agera.


Om en elev blir sjuk under skoldagen

Om en elev insjuknar under skoldagen ska eleven gå hem så snart som möjligt. Personalen kontaktar då elevens vårdnadshavare och bedömer om eleven kan gå hem själv eller bör vänta i ett enskilt rum tills vårdnadshavare anländer.

Förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektioner

Nedan listas allmänt förebyggande åtgärder mot spridning av luftvägsinfektioner:

  • Undvik att röra vid ansiktet och ögonen.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.
  • Påminn elever och varandra om vikten av att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning.

Social samvaro


  • Utvidga avståndet mellan bord i klassrum, matsal och andra utrymmen om det är möjligt.
  • Undvik i möjligaste mån större ansamlingar av elever. Det kan gälla till exempel i matsalen, kapprum, aula och andra utrymmen. Alla elever bör inte äta samtidigt, förskjuta skolstart och skolslut och förlägga raster på ett sätt som begränsar stora ansamlingar av elever.
  • Minimera aktiviteter som samlar många personer.
  • Se över möjligheterna att förlägga verksamhet och raster utomhus. Gärna idrottsundervisning utomhus och undvik aktiviteter som inkluderar närkontakt om det är möjligt.

Viktiga länkar: 

Folkhälsomyndigheten

1177

Skolverket



Med vänlig hälsning
Ewa Andersson, Medicinskt Ledningsansvarig Skolsköterska, Malung-Sälens kommun Ewa.andersson@malung-salen.se
Tfn 0280-184 30 må-to


Torbjörn Martinsson, Skolchef
Torbjorn.martinsson@malung-salen.se

onsdag 11 mars 2020

Info om längdskidåkning

Längdskidåkningen har nu påbörjats för på samtliga idrottslektioner. Tyvärr har snötillgången varit lite skiftande så därför meddelas om det blir skidor eller ej samma dag på sidan "Vi på SÄLENS SKOLA" på Facebook. Vi håller tummarna för att snön stannar ett litet tag till :)

tisdag 10 mars 2020

Besök av polisen den 16/3



Hej!

Här kommer info från Eva-Lena gällande SO:n på måndag den 16/3:

Inom samhällskunskapen arbetar vi just nu med svenskt rättssystem; lagar, brott, straff. Vi samtalar om olika brott och vilket straff som det kan leda till och vi har försökt sätta oss in i arbetsgången från misstänkt till dömd för ett brott.
I Sälen finns kommunpolis och vi i klass 5 tyckte det skulle vara bra att höra lite grann vad och hur de arbetar samt att få svar på egna frågeställningar.

I måndags ringde 2 elever till Lowe Hulterström och frågade om han kunde komma på besök och de bokade då in honom på måndag den 16 mars kl. 10-11. Eleverna fick applåder för att de var så modiga att ringa. Det ska bli superspännande.

Under denna vecka kommer vi att skriva ner frågor att ställa till honom och samtalar ni om detta hemma, och kommer på kloka frågor, kan ni skriva ner dem och ta med tills på måndag.

//Eva-Lena

Bildresultat för polisen¨

onsdag 4 mars 2020

Matteläxa med start vecka 11

Från och med måndag vecka 11 kommer klassen få matteläxa. Läxan kommer delas ut i pappersform på måndagar och samlas in på fredagar. Den kommer bestå av repetition av det som eleverna har gått igenom på lektionerna.

måndag 2 mars 2020

Skolskjuts till Ungärde

Idag har eleverna fått med sig en blankett gällande skolskjuts i år 6 till Ungärde. De elever som behöver skolskjuts (vilket är alla skulle jag tro) ska vårdnadshavarna fylla i blanketten som sedan ska lämnas till Ingela eller till mig senast den 20 mars.

torsdag 20 februari 2020

Samrådsmöte den 11 mars

Inbjudan till samrådsmöte vid Sälens skola 


Tid: onsdagen den 11 mars kl 18.00-19.00
Plats: Konferensrummet Sälens skola, bredvid lärarnas arbetsrum

Samrådsmötet är ett forum för information och samråd mellan skolan och vårdnadshavarna. Endast frågor av allmän karaktär tas upp på mötena, inga enskilda elevärenden. Inför mötet kan du som vårdnadshavare kontakta representant för aktuell klass och meddela frågor/synpunkter som du vill framföra. Senast fredag den 6 mars ska frågor ha inkommit till representanterna som sedan meddelar oss senast måndagen den 9 mars. Därefter sammanställer vi en dagordning som skickas ut till samrådsrepresentanterna. Den representant som inte kan delta kallar sin suppleant.

Med vänlig hälsning Karin Flygar Bitr. rektor
0280-187 50
karin.flygar@malung-salen.se

onsdag 19 februari 2020

Friluftsdag den 10 mars


Bildresultat för skidåkare

Tisdagen den 10:e mars är det skiddag i Tandådalen Östra. Du kan välja på att åka längd eller alpint.

Vi samlas i klassrummen ordinarie tid 7:45. Beräknad avresa från skolan kl. 8:15 och hemkomst kl.13:45. Eleverna väljer slalom eller längdåkning.

Vi har vårt basläger i värmestugan. Personal kommer finnas där hela dagen och även i backen och längdspåret.


Ta med:
Utrustning; alpint eller längd.
Liftkort; om du inte hämtat ut ditt liftkort, ta med folkbokföringsbevis.
Matsäck.


Behöver ni låna utrustning/liftkort eller vill beställa ett smörgåspaket, kontakta Catta på mail: hjortisalen@gmail.com senast tisdag 3:e mars
Skriv: längd/ vikt och skostorlek och såklart om det skall vara alpin eller längdutsrustning.

Ser fram emot en trevlig dag med alla elever
/Personalen på Sälens skola

Vasaloppet och allt vad det innebär

Nästa vecka är det dags för sportlov, vilket även innebär Vasalopps förberedelser här på skolan. Jag vill därför påminna alla om att kolla igenom Korridormonstren som finns i den nedre korridoren och ta med eventuellt kvarglömda grejer hem. Saker som inte plockas med hem kommer skänkas till insamlingen.

Alla elever behöver även ta med sig ALLT på sin hylla i korridoren hem då den kommer att nyttjas av Vasaloppslöpare. De elever som inte vill ta med sin dator hem behöver lämna den till mig på fredag så ser jag till att dessa låsas in.

fredag 14 februari 2020

Matteprov den 21/2

På fredag den 21 februari är det dags för matteprov. Eleverna kommer då göra ett prov kopplat till kapitel 6 i boken som de arbetat med. Kapitlet handlar om ekvationer, mönster och uttryck. De kommer ha mycket tid under lektionerna att jobba med detta, men de kanske är någon som känner att de vill jobba mer - då tar ni kontakt med Joans. Ni når honom på: jonas.brandholm@malung-salen.se

Bildresultat för matte

onsdag 12 februari 2020

Teams


Bildresultat för teams

Det är flera av eleverna som säger att de inte gör engelska läxan för att de glömmer pappret hemma och inte har tagit med sig datorn hem. Dock fungerar det utmärkt att logga in på vilken dator som helst uppkopplad till internet eller ladda ner appen på sin mobil. Appen är gratis och finns både i App Store (iphone) eller Google Play (Adroid telefoner). Jag rekommenderar att ladda ner den så det funderar att göra läxan :)

Läxa i idrott

Eleverna har en läxa i idrotten att skriva en hälsodagbok. Den finns i Teams under den Allmänna kanalen och Uppgifter. Hälsodagboken ska vara klar senast den 29 februari.

Lycka till!

tisdag 28 januari 2020

Roller och Attityder

Igår gick vi igenom de resultat som framkommit från den enkät vi gjorde förra veckan. Många av eleverna blev förvånade över resultatet. Jag och Eva-Lena har valt ut två fokusområden att titta och diskutera närmare. Dock skickar jag den sammanställningen per mejl då jag känner att det är för känsligt för att lägga ut offentligt här på bloggen. Håll därför utkik i er mejl korg. Ni får gärna diskutera detta hemma också och fråga era barn hur de upplevde resultaten.

Hör av er om det är något ni undrar över. Jag nås enklast på mejl.

:) Terése

måndag 20 januari 2020

Nya lärare...igen samt information om "Roller och Attityder"

Hej!

Nu hoppas jag att det är sista gången jag behöver meddela om personalförändringar!

Tyvärr uppstod problem kring den tidigare läraren i matte och NO som skulle undervisa i vår klass därför har Jessica Rytter varit vikarierande på posten. Idag (måndag) började istället Jonas Brändholm som kommer undervisa i matte och NO i klassen. Han är utbildad svenska, matte och SO lärare.

Jag tycker att det är väldigt synd att vår klass har kommit så i kläm vad gäller matte och NO, och jag hoppas att ni hemma kan stötta och hjälpa så mycket som möjligt. Tyvärr blir det en otrygghet i klassen i och med så många byten. Den otryggheten yttrar sig en del i hur eleverna pratar med varandra, och hur de agerar i olika sammanhang, både på lektionstid och under till exempel lunchen och promenaderna. Vi har därför valt att åter igen börja jobba med projektet "Roller och Attityder" som vi höll på med i år 4. Vi kommer börja med detta redan imorgon, tisdag den 21/1, genom att lämna ut en enkät till samtliga i klassen. Nästa vecka kommer vi sedan börja att diskutera kring det vi får in. Roller och Attityder kommer vi sedan köra en gång i veckan resten av terminen och där vi vissa veckor kommer ha tjej- och killgrupper för att öppna upp för möjligheten att prata om ämnen som kan upplevas mer känslig av eleverna.

Om ni har några frågor eller funderingar så hör av er - som ni redan vet nås jag lättast på mejl: terese.hulterstrom@malung-salen.se

:) Terése

fredag 10 januari 2020

Skridskor på idrotten

Skridskoåkning startar förhoppningsvis nästa vecka, beroende på vad som händer med temperaturen.
Vissa veckor åker vi skridskor alla idrottslektioner och ibland är det inne den ena lektionen och ute den andra.
Är det för kallt kommer det ett meddelande på Facebook sidan "Vi på Sälens skola" tidigt på morgonen.
Så här ser det preliminära skridskoschema ut:

Skridskoåkning år 2-5
v.3 Måndag år 2 och 3, onsdag år 4 och 5
v.4 Måndag år 2 och 3, onsdag år 4 och 5
v.5 Skridskovecka alla lektioner på isen
v.6 Måndag år 2 och 3, onsdag år 4 och 5
v.7 Måndag år 2 och 3, onsdag år 4 och 5
v.8 Skridskovecka alla lektioner!
Övriga lektioner är i hallen och vanligt ombyte och handduk ska med.

tisdag 7 januari 2020

Välkomna till vårterminen 2020!

Hej allihop!

Hoppas ni haft en bra jul och en bra start på det nya året!

Nu drar skolan igång igen - vi lärare är super taggade! Inför den nya terminen så har det gjorts lite justeringar med vilka lärare som undervisar klassen. Så här ser det nu ut (och jag hoppas att det kommer kvarstå så hela terminen):

Engelska och slöjd: JAG (Terése)
Matte, NO, teknik: Timothy Poutamo
Svenska och elevens val: Jesper Karlsson
SO: Eva-Lena
Idrott, bild och musik: Catta


Väl mötta imorgon kl. 7.45
Bildresultat för back to school